Sacal

ReDesign

Az ember életének alapvető sajátossága a környezettel való együttélés, tegyük ezt fenntartható módon. A fenntartható fejlődés a jövőnk záloga. A SACAL törekszik az alapanyagok tudatos megválasztására. Így találtam rá az ananászlevélből készült Pinatexre, ezért használok újrahasznosított anyagokat a nagymamám bőröndjéből, és ezért varrok parafatextilből is. A tervem az ökológiai lábnyom minimalizálása a varrás során.

A tudatosság része az újratervezés. A varrószobában a régi textilek új életre találnak. Bár mesélni tudnának, mert mindnek megvan a maga izgalmas regéje. Magukban hordozzák a rég elfeledett emlékeket, mert egy anyag, egy minta, egy szín visszavisz amesélt világba, át az időn, túl generációkon, az "egyszervoltba".

...

The basic characteristic of the human life is living as a part of the environment and in a sustainable way. Supportable development is the key to a livable future. SACAL is highly conscious regarding the materials used. That is why I chose pineapple leaf based fabric called Pinatex, enjoy using recycled materials from my granny's suitcase, and corkwood. My goal is to minimize ecological footprint.

Redesigning things is a part of consciousness. Old textiles come to their new life in the sewing workshop. If only these fabrics could tell their exciting stories, all of them have gone through much. They carry long forgotten memories, because a material, a pattern, a color brings you back to their past, through time, beyond generations, to "once upon a time".


Your bag is empty
Start shopping